top of page
  • linneaelvirajohans

Vikten av sociala medier

Sociala medier har varit stort sedan 2000-talets början, men tog egentligen ordentlig fart på 2010-talet då bland annat Instagram och Facebook fick fler och fler användare. Sociala medier blev något som utvecklades till en självklarhet i vardagen med nya plattformar som dyker upp konstant. Det är ibland rätt så svårt att hänga med, även för den som är insatt.

linnea elvira media vikten av sociala medier blogginlägg

Med tiden så har många företag förstått vikten i att finnas på olika plattformar då det är här som deras kunder finns. Det är inte lika lätt att locka med banners på bussar eller reklamblad som dimper ner i brevlådan längre. För bästa räckvidd och uppmärksamhet så är det sociala medier som blivit ett måste för att finnas kvar på marknaden.


Enligt Internetstiftelsens rapport Svenskarna och Internet 2022 kom det fram siffror om att 4 av 10 svenskar följer varumärken och företag på sociala medier. Varpå hela 71% av de som är födda på 90-talet valt att interagera med företag. Det krävs mycket för att en individ ska trycka på “följa”, så hur har företag lyckats så bra?


Det finns de som fortfarande motsätter sig det och menar på att deras företag inte behöver någon närvaro på sociala medier, “det har ju alltid gått så bra utan”. Tänk om det hade kunnat bli ännu bättre då? Generationen som fortfarande kanske är din idealkund blir äldre och kommer eventuellt tappa intresset för din tjänst eller produkt, medan generationen som befinner sig på sociala medier också blir äldre och kan vara en potentiellt ny kund. De har blivit idealkunden för företaget, men kunden kommer inte upptäcka det då de inte har en aktiv närvaro på sociala medier. Vad händer då?


Det kommer gå sämre för företaget och risken finns att man försvinner helt till sist, inte för att sätta skräck i någons huvud.


Väljer man som företag däremot att starta igång med sociala medier så krävs det lite tid och engagemang från företaget själva. Det krävs tålamod och intresse. Det är inte bara att publicera vad som helst bara för att finnas, det ska vara innehåll som är intressant och går i ton med företaget.


Har ni inte tid men vill ändå komma igång, innan det är försent, hör av er till mig så går vi igenom era önskemål och planer. Som sociala medier konsult så hjälper jag till med det som önskas samt krävs för att arbetet ska bli så bra som möjligt. Ni kan släppa rädslan och samtidigt lita på att innehållet stämmer överens med det ni jobbar för.


Tveka inte, kontakta mig idag!



Länk till –> KONTAKTFORMULÄR

bottom of page