top of page
  • linneaelvirajohans

Planera för semestern

Hur ser det egentligen ut på ditt företags sociala medier? Händer det något eller står det stilla under sommarmånaderna?


Jag vet att det ibland är svårt att komma ihåg att skapa innehåll som ska läggas upp under semestern, speciellt i och med att man gärna gör det i förväg så man slipper publicera från solstolen. Ska man däremot göra det i förväg så måste innehållet vara färdigt för att schemaläggas från första början!


Nu är det cirka en månad kvar innan semestrarna drar igång ordentligt, med andra ord en månad kvar att tänka ut och skapa innehåll som kan publiceras när det eventuellt är så att ingen är på plats på kontoret. Beroende på hur mycket du vanligtvis publicerar så kan man överväga att dra ner på något inlägg i veckan. Närvaron på sociala medier är inte densamma på sommaren som resten av året. Sluta dock inte att publicera helt bara för det, utan dra som sagt hellre ner lite på inläggen då.


Ställ dig frågan, vad är viktigast för mina kunder och följare?


Beroende på vad för företag du är så bör innehållet vara olika. Hotell? Ja då ska ju orten som hotellet ligger på promotas och även hotellet, kom till oss i sommar! En butik? Sommarrea kanske eller produkter passande för sommaren. Byggbolag? Många av dessa företag har semester i juli, DIY knep som privatpersoner kan göra under tiden kanske. Allt beror på vad för företag.


Meta Business Suite är perfekt för schemaläggning av Facebook- och Instagraminlägg, LinkedIn har dessutom en egen schemaläggningsfunktion sen ett tag tillbaka nu. Använd dessa! Sen rekommenderar jag ändå att sätta en notis på mobilen när inlägget ska upp så du kan kolla så att det faktiskt publicerades – eller så anlitar du mig för det!


Satte jag dig i en situation av stress nu? Kontakta mig för hjälp så kan vi komma fram till något bra för ditt företags sociala medier under sommaren. Det ska vara roligt, inte stressigt!




bottom of page